WMAA-Insider : Петър

14 July 2015

Казвам се Петър Няголов. На шестдесет и една години съм, преподавам курсове и водя сеанси по саморазвитие. Винаги съм мечтаел да практикувам бойни изкуства, но не съм намирал време и подходящото бойно изкуство. Още от първо виждане, разбрах че това е моят стил.

536027_112522915546892_1314393775_n

WMAA-Insider: Как ни намери ?

Петър: Запознаха ме с човек, който тренира Винг Чун и той препоръча вас и една друга група. По неведоми причини избрах вас и мисля че съм намерил правилното място.

 

WMAA-Insider: Защо Винг Чун ?

Петър: Харесва ми пестеливостта на движенията. Харесва ми остротата – винаги напред и винаги в централната линия. Харесва ми пробивността и това че атаката стои на преден план. Мога да канализирам собствената си агресивност, мога да я преобърна в начин на себеизразяване.

WMAA-Insider: Какво ти дава Винг Чун ?

Петър: Дава ми усещане за сила, за енергичност. На моите години е важно да се чуствам силен и енергичен. Дава ми координация, защото това е бойно изкуство с ум, интелигентно бойно изкуство. Дава ми радост за придобитите умения и също умствена и физическа концентрация. Помага ми да превърна агресията си в радост на себеизразяването, така че да не е нещо разрушително.

 

WMAA-Insider: Какво би посъветвал хората на които им предстои да се занимават с Винг Чун.

Петър: Винг Чун може би не е за всеки, но за да разберете дали е за вас, трябва да го практикувате поне няколко месеца, ако се окаже че това е вашият начин на себеизразяване, тогава сте ударили мишената в десетката.

За изучаването на Винг Чун са нужни постоянство, трудолюбивост и интелигентност. Винг Чун възпитава тези качества и по този начин наистина можеш да си себе си.