WMAA-Insider: Иван (5.УС)

24 May 2015

Днес WMAA-Insider Ви предлага едно извънредно интервю.
11119199 821061004649410 940445008 n
Представяме Ви Иван Георгиев (5.УС)

WMAA-Insider: Представете се :

Иван: Завършил съм национална спортна академия със специалност треньор по бойно приложни техники. Тренирал съм : Карате-Шотокан, Бокс, Борба, Джиу-Джицо. Едно от любимите ми спортни занимания е тичането на дълги разстояния. Отдавна будят интерес в мен източните философии, като във връзка с това съм посещавал няколко източни страни: Китай, Тибет, Непал. Работя в МВР (Министерство на вътрешните работи) близо десет години. Занимавам се с Винг Чун при Си-Фу Йосиф Хедер от 2012г. Това е човека, който ми показа същността на истинските бойни изкуства чрез Винг Чун, където духа и физиката са взаимно свързани. Без да развиваме едното ,не можем да развием и другото.

WMAA-Insider: Как ни намери ?

Иван: За залата на Си-Фу Хедер разбрах от мой приятел и колега. След посещаването на залата в резултат на последвалата демонстрационна тренировка, разбрах, че това е бойното изкуство, с което искам да продължа.

WMAA-Insider: Какво ти харесва във Винг Чун ?

Иван: Още след първите тренировки, разбрах че стила е приложим в реални ситуации, често срещани в моята професия. За мен Винг Чун е измислен съгласно биомеханиката на човешкото тяло и не е необходимо заучаване на техники, които не са естествени за него, като в някои други спортове. Винг Чун развива физиката, психиката, концентрацията, бързина, ловкост, издръжливост и самодисциплина.
Наблюдавайки хората в ежедневието и различните професии които упражняват, аз виждам съответствия между тяхната работа и принципите във Винг Чун. Това показва универсалността му не само като бойно изкуство, а и в живота като цяло.

WMAA-Insider: Какво би казал на хората, на които им предстои да се занимават с Винг Чун ?

Иван: Да опитат и така ще се докоснат до нещо наистина реално и приложимо.

ПП : Да си войник е професия, да си боец е черта на характера, да си войн е състояние на духа.
Винг Чун развива характера и заздравява духа.