WMAA-Insider: Омар

5 June 2015

Днес WMAA-Insider  реши да ви представи Омар, който се присъедини от скоро към нас, като ни  направи впечатление с неговото постоянство и усърдие.

11304478_10205672747872194_789343222_n

Казвам се Омар Сбайби, на 22 години съм. В момента съм студент по медицина. Средното си образование завърших във Франция, където имах възможност да практикувам Кунг-Фу, стил Богомолка.

Как ни намерихте?

– Разбрах за  Си-Фу Хедер и Школата  от моят преподавател по биология в университета.

Какво Ви хареса ?

– Хареса ми това, че Винг Чун насърчава нещо, което образователната система в Източна и Западна Европа, според мен, не успява да предаде на израстващите поколения – дисциплина на труда. От физическа гледна точка, Винг Чун укрепва духа и тялото чрез упоритост и постоянство, като успоредно с това допринася за усъвършенстването на координацията, балансът, техниката, силата и издръжливостта. От ментална гледна точка този вид Кунг-Фу развива концентрацията, спокойствието, сигурността, самочуствието, проницателността и психическата бодрост.

Защо Винг Чун?

– Защото този, който има агресия в себе си, може да я канализира по полезен, безопасен и конструктивен начин. Този, който не изпитва агресия, може да изгради силен и борбен дух.