Какво е WINGTSUNG?

WINGTSUNG е китайско бойно изкуство, създадено от жена преди около 250 години. То е лишено от завъртени и излишни движения, то е ефективна и целеустремена самоотбрана, създадена да превъзхожда традиционните стилове.

Какво e различното в WINGTSUNG?

В основата му е залегнал, уникален по рода си, тренировъчен метод, който усъвършенства тактилните рефлекси и развива усета. Наречен Чи-Сао или “лепкави ръце”, характерното при него е, че при веднъж установен телесен контакт с нападателя, практикуващият WINGTSUNG престава да се ориентира единствено само със зрение, вместо това крайниците му се научават да чувстват противниковите намерения за движение.

Този начин на самоотбрана е уникален в света на бойните спортове и изкуства. WINGTSUNG не спазва спортни правила и забрани, защото никой нападател на улицата не би спазвал такива.

SV2_6234

wt_jeroglifОсновно мото: “Малкото е повече”

В екстремна ситуация не трябва да има загуба на време при избора на подходящата техника, вместо което тялото трябва инстинктивно да реагира правилно.

За кого е подходящ WINGTSUNG?

WINGTSUNG може да бъде усвоен от всеки.
Не са необходими особени физически или акробатични способности.
WINGTSUNG предполага физическото превъзходство на противника, което го прави подходящ за жени.
При два пъти седмично посещаване на тренировки, след година ще можете да се защитите ефективно срещу най-често използваните атаки.

Марката WINGTSUNG.

Предлагат се множество и различни WINGTSUNG-стилове, поради което Дай-Сифу Раймерс преди няколко години реши да защити изписването на WINGTSUNG и така да гарантира качество и да постави нов мащаб на предлагането.